Picioare de femeie pe o podea alba

Láb topog. Hogyan akadályozhatja meg, hogy megjelenjenek, ha sok órán át cipőt visel

A bőrkeményedés gyakori probléma, különösen azoknál, akik kényelmetlen cipőt viselnek, vagy hosszú órákat töltenek cipőben, miközben fizikailag megterhelő tevékenységet végeznek. Ez a helyzet az esetenként 30 órás műszakokat végző orvosokkal is, amelyek során folyamatosan egyik betegről a másikra mennek, és órákig állnak.

 

Ebben a cikkben elmondjuk, miért jelennek meg a szemölcsök, és hogyan lehet megelőzni őket.

Miért fordulnak elő bőrkeményedések?

A kényelmetlen lábbelik nyomást gyakorolhatnak a bőr bizonyos területeire, ami a bőr felszíni felhalmozódását eredményezi. Alapvetően a bőr természetes védekező mechanizmusaként védi a szöveteket. Megjelenésük leggyakoribb okai a következők:

  • Kényelmetlen lábbeli: túl szűk vagy nem megfelelő anyagból készült cipő, amely kényelmetlenséget okoz
  • Intenzív fizikai aktivitás: akik sokat ülnek vagy megerőltető fizikai tevékenységet végeznek, nagyobb valószínűséggel tapasztalják bőrkeményedés kialakulását
  • A lábfej bizonyos deformitásai: a hiperkeratosis (a bőrréteg lokalizált megvastagodása) megjelenését elősegítő másik szempont a talp, mert az a terület még hajlamosabb

Ahol a szemölcsök leggyakrabban alakulnak ki

Egyes területek jobban ki vannak téve, mint mások. Különösen, ha új cipőt visel, figyeljen az alábbi területekre:

  • Sarok: ezen a területen az ortopéd orvosi klumpák viselése a legegyszerűbb módja annak megelőzésére, hogy ezek hátul nyitottak és nem nyomják a sarkot, az ortopéd talp pedig extra kényelmet biztosít
  • Lábujjak: olyan cipők, amelyek nem tartják tiszteletben a lábfej fiziognómiáját
  • Talp: A láb alsó része egyformán szabaddá válik, és itt nagyon fontos a viselt cipő talpa. Az anyagnak kényelmesnek és csúszásmentesnek kell lennie, hogy csökkentse a súrlódást.

Mi a szemölcsök leghatékonyabb kezelése

Vitathatatlan, hogy a szemölcsök legjobb kezelése a megelőzés. Ha azonban már szembesül ezzel a problémával, itt vannak a megfelelő megoldások:

  • Használjon bizonyított hatékonyságú bőrpuhító készítményt: a kellemetlen érzések legrövidebb időn belüli megszüntetése érdekében menjen el a gyógyszertárba, és kérjen olyan krémet, amely felgyorsítja a gyógyulást. Ezenkívül a terület lágyításához tartsa a lábát meleg vízben, majd egy speciális reszelő segítségével távolítsa el a felesleges bőrt. Ne felejtse el utána felkenni a krémet a hidratálás érdekében.
  • Védje az érintett területet: Az utolsó dolog, amire szüksége van, az az, hogy állapota rosszabbodik. Ezért használjon speciális kötszereket a nyálkahártyákhoz, hogy csökkentse a súrlódást és a nyomást az érintett területen. Ugyanakkor fontos, hogy esténként hagyja lélegezni a bőrt, ezért cipője levétele után távolítsa el a kötést, és fertőtlenítse a területet, hogy eltávolítsa a verejtéknyomokat.

Hogyan lehet megakadályozni, hogy a cipők felhalmozódjanak

A hyperkeratosis megelőzésének legegyszerűbb módja a megfelelő lábbeli kiválasztása. Nagyon fontos, hogy a méretet viselje, hogy a láb jó tartást biztosítson. Ugyanilyen fontos a cipő formája, az ortopéd pedig optimális választás, mert tiszteletben tartja a láb normál fiziognómiáját. Ezenkívül a talpbetét segít egyenletesen elosztani a nyomást a lábon, és csökkenti annak a kockázatát, hogy bizonyos területek túlterheltek legyenek. A Medicalwear ortopéd klumpa ideálisak mind az orvosok, mind a kényelmes lábbeliket viselni vágyók számára. A modellek változatosak és érdekes kialakításúak, így különféle orvosi egyenruhákhoz is illeszthetők.


A meleg évszakban azt javasoljuk, hogy viseljen ortopéd szandált , amely optimális tartást biztosít, de vágott, hogy lehetővé tegye a légáramlást. Viselésük megakadályozza a nedvesség felhalmozódását, és szabályozza a láb hőmérsékletét, így teljes kényelmet élvezhet. Ez különösen fontos szempont, mivel a túlzott izzadás puhítja a bőrt és hajlamosabbá teszi a bőrkeményedésekre.

Mennyire hasznos ilyen esetekben az ortopéd lábbeli

Ha sok időt kell lábon töltenie cipőben, és már szembesül ezzel a problémával, ne habozzon, gondoskodjon a lábáról, hogy elkerülje a szövődményeket. Viseljen ortopéd cipőt, hogy elkerülje a nyálkahártyák súlyosbodását. Az orvosi ruházati termékek segítenek a testtömeg egyenletes elosztásában a láb teljes felületén, és így megakadályozzák a nyálkahártyákat okozó nyomáspontokat.

 

Fotó forrása: pexels

Vissza a blogba

Hozzászólás írása