Medici in sala de operatie imbracati cu echipament medical

Az első őr. 5 hasznos tipp, amit minden első orvosnak tudnia kell

Orvosnak lenni mindig sok érzelmekkel és kérdéssel jár. A kórházi őr nagy felelősséggel jár a beérkező sürgős esetekért, időtől függetlenül. Ebben a cikkben részletezzük ennek a szakasznak a legfontosabb szempontjait, amelyeken az orvos havonta többször is átmegy, és hasznos tippeket adunk a gyakorlatban ez idő alatt. Segítenek abban, hogy jól érezze magát szolgálat közben, és hatékonyan végezze munkáját.

Mit jelent, és hány órát vesz igénybe a kórházi tartózkodás?

A sürgősségi esetek kezelése, a betegek megfigyelése, de szükség esetén az orvosi beavatkozások elvégzése is az őrök alapvető dolga. Egy ügyelet átlagosan körülbelül 30 órát vesz igénybe, és a legtöbb orvos körülbelül 5-10 ügyeletet hajt végre havonta.

Milyen nehéz ilyen helyzetekben ellenállni

30 órás stressz alatti munka az biztos, hogy nem könnyű munka. Természetesen az őrzés nehézsége változhat a nehézségtől és a kórház sürgősségi osztályán az adott időszakban jelentkező esetek számától függően. Az orvosoknak azonban 30 órát kell kibírniuk alvás nélkül, mivel kevesen tudnak pihenni szolgálat közben. Főleg a karrier elején, amíg a szervezet meg nem szokja, annál nagyobb a kihívás. A felgyülemlett fáradtság és az állandó stressz befolyásolja a gyors és helyes döntéshozatal képességét (az ügyelet alatt elengedhetetlen), de általában az orvos teljesítményét is. Romániában egy orvos átlagosan heti 60 órát dolgozik, ez 20 órával több, mint a normál átlag, ami tovább nehezíti a hosszabb műszakban végzett munkát.

Hogyan kell megfelelően felkészülni az első orvosi szolgálatra

A következőkben néhány hasznos tanáccsal adunk, amelyek segítenek felkészülni az első orvosi műszakra. De ezeket utólag szem előtt kell tartania, mivel hozzájárulnak hosszú távú testi és lelki jólétéhez.

Íme a legfontosabb szempontok, amelyeket mindig szem előtt kell tartani:

  • KÉNYELEM
  •  

    30 órát kell kibírnod ​​egy őrsben, ami alatt valószínűleg elég igényes leszel. Egyik betegtől a másikhoz fog menni, majd különféle dokumentumokat kell kitölteni, betegeket fogadni és így tovább. Ezért elengedhetetlen a kényelem. A speciálisan orvosi használatra készült kényelmes ruházat és cipő lehetővé teszi a bőr lélegzését és szabad mozgását.

     

    • Kényelmes egyenruha orvosoknak

    A Classic Flex kollekció orvosi öltönyeit ajánljuk , mert könnyű és kényelmes anyagokból készültek. Ezenkívül könnyen vasalható és tisztítható, így nem kell sok időt töltenie az egyenruhája fertőtlenítésével. Széles méret- és színválasztékkal rendelkezünk, a termékek zsebekkel vannak felszerelve, amelyek lehetővé teszik, hogy minden szükséges eszköz kéznél legyen.

     

    • Orvosi klumpa

    Ha nem a megfelelő cipőt viseli, fennáll annak a veszélye, hogy a program végén dudorok alakulnak ki, vagy nehéznek és fáradtnak érzi magát a lábában . Ezért szükséges minőségi , megfelelő tartást biztosító ortopéd orvosi klumpa viselése .

     

    • Vastag ruházat

    Egy műszak alatt előfordulhat, hogy többször is el kell hagynia a kórházat a betegek felvételéhez, ezért is kell vastag ruházat, hogy elkerülje a megfázást és a hőérzetet. A polár köntös az ideális megoldás, hiszen szükség esetén gyorsan felveheti.



  • Megfelelő hidratálás és táplálkozás
  • Egyél megfelelő ételeket műszak előtt és közben is. A legjobbak a gyümölcsök, zöldségek és a könnyű feldolgozatlan termékek, amelyek nem okoznak gyomorpanaszokat vagy álmosságot. Tartson kéznél néhány harapnivalót, hogy energiával töltsön fel, ha éhes lesz. Ezenkívül ne felejtse el a megfelelő hidratálást.

     

  • Pihenés
  • Nem titok, hogy nagyon jól kell aludnod, mielőtt kibírod, mert különben nem tudod megőrizni az éberséget, és hibázhatsz. Gondoskodjon kényelmes matracról és arról, hogy megfelelő környezetben aludjon, alvást zavaró zajforrások nélkül. Még ha pályakezdő vagy, és úgy gondolod, hogy elég energiád van, mert fiatal vagy, még jóval a program vége után is érezni fogod az alváshiány hatását, ezért ne hanyagold el ezt a szempontot.

     

  • szünetek
  • Bármennyire is nehéz időnként, rendszeresen legalább 5-10 perces szünetet kell tartanod, hogy a szervezetednek legyen ideje ellazulni. Ez idő alatt nyugodt helyen étkezhet vagy pihenhet. Ezenkívül egy jól megérdemelt kávészünet segít abban, hogy hibátlanul folytathassa munkáját.

     

  • Tartson fenn pozitív hozzáállást
  • Végül, de nem utolsósorban a stresszkezelésre is fel kell készülnie, hiszen a pozitív hozzáállás segít koncentráltnak és hatékonynak maradni a kritikus helyzetekben is. Hatékonyan kommunikáljon a csapattal, rangsorolja a legsúlyosabb eseteket, és kérjen segítséget, amikor szüksége van rá. Rendkívül fontos, hogy hogyan viszonyulsz a különféle élményekhez.

    Bármilyen nehéznek is tűnik orvosként végigvinni magát, ha a fenti tanácsokat szem előtt tartja, akkor hatékonyabban tudja kezelni a kihívásokat, és biztosítani tudja pácienseinek a szükséges ellátást.

    Vissza a blogba

    Hozzászólás írása